Σας ενημερώνουμε ότι για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού προγραμματίζονται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2023. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ εδώ

Ενημερώνουμε για την:

  • τροποποίηση της κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των ΕισαγωγικώνΚατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία του άρθρου4Α του Ν.4186/2013 (Α’193) όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. του άρθρου 100 του ν.4610/2019 (Α’ 70).
  • τροποποίηση των συντελεστώνβαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτωνΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α.,στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής καιΠυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές ΔοκίμωνΣημαιοφόρων ΛιμενικούΣώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς καιστις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού.

Δείτε την ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ εδώ

Δείτε το ΦΕΚ για την τροποποίηση τηςκατάταξης Σχολών εδώ 

Δείτε το ΦΕΚ για την τροποποίηση των συντελεστών βαρύτητας εδώ

Δείτε την Ανακοίνωση-Ενημέρωση του σχολείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-23 εδώ

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» ,όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ.,  για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

 

Σας ενημερώνουμε για το  ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ. 69917/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων έτους 2022 » καθώς και το αντίστοιχο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Δείτε το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ εδώ

Δείτε το πρόγραμμα των Προαγωγικών-Απολυτηρίων Εξετάσεων Περιόδου Μαϊου-Ιουνίου 2022 του Γενικού Λυκείου Γραβιάς  εδώ

Οι μαθητές τις ημέρες των εξετάσεων οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο την ίδια ώρα με την προσέλευσή τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (08:00).

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα πραγματοποιούνται επίσης την ίδια ώρα όπως και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Την Τρίτη 17/05/2022 το Γενικό Λύκειο Γραβιάς πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (Βαγονέτο) και στις εγκαταστάσεις του. Την επίσκεψη ανέλαβε η εταιρεία IMERYSΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Σχολείου μας και την υλοποίησε με εξαιρετικό τρόπο.

Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 51o χλμ  Λαμίας –Άμφισσας όπου ενημερώθηκαν για την μεταλλευτική δραστηριότητα με κέντρο την περιοχή της Γραβιάς, ξεναγήθηκαν στο μεταλλευτικό πάρκο, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές –διαδραστικές παρουσιάσεις  και τέλος μετέβησαν στο φυτώριο της Εταιρίας, που βρίσκεται στη Γραβιά, όπου εκεί ξεναγήθηκαν - ενημερώθηκαν  αλλά και συμμετείχαν σε εργασίες φύτευσης.

Η οργάνωση ήταν άψογη  και ευχαριστούμε πάρα πολύ την εταιρεία IMERYSΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας  που φρόντισε να μετατρέψει την επίσκεψη σε ένα μαγευτικό ταξίδι για τους  μαθητές  αλλά ταυτόχρονα γεμάτο ενημέρωση, γνώσεις και δημιουργικότητα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ που αφορά την  «Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ

Σας ενημερώνουμε για την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) σχετικά με τις εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχ. έτος 2022-23

Δείτε την επιστολή του ΥΠΑΙΘ εδώ

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδοσε  στις 10-5-2022 δελτίο τύπου, όπου αναφέρονται οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, όπως και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους σε αυτές. Δείτε το δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ εδώ

 

 

Σας ενημερώνουμε για το  ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ. 51615/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ». Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Σας ενημερώνουμε για το  ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ.  45823/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «27ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών – Σεπτέμβριος 2022» Δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

Σας ενημερώνουμε για το  ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ.  46845/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2022-23»

Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ εδώ.

Δείτε τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας εδώ

Το Υπουργελιο Παιδείας εξέδοσε Εγκύκλιο για την Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2022, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Eνημερώνουμε  γονείς και μαθητές/τριες προκειμένου να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας :  "ΠΥΞΙΔΑ " Επαγγελματικές Διαδρομές μετά το ΛύκειοΣεμινάρια Αγωγής Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

Δείτε αναλυτική ενημέρωση εδώ

Σας ενημερώνουμε για το  ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ.  30494/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2022-2023».

Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ εδώ.

Δείτε τη σχετική προκήρυξη  του Πυροσβεστικού σώματος εδώ

Σας ενημερώνουμε για το  ψηφιακά υπογεγραμμένο το με αριθμό πρωτ. 28056/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Διαβίβαση Πρόσκλησης-Επιλογής-Κατανομής Στρατιωτικού Προσωπικού .Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2004». Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 27-02-2022.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ εδώ 

Δείτε την αντίστοιχη Προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος : www.hcg.gr, όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 04/02/2022 ημέρα Παρασκευή, έως και 18/02/2022 ημέρα Παρασκευή. Μετά την 18/02/2022 δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ

Δείτε τη σχετική προκήρυξη  εδώ

Υποκατηγορίες